Interim-directeur Arjan aan het woord

Hoe is het om interim-directeur te zijn bij Noorderwerkt Interim (NWI)? Sinds februari 2021 is Arjan Bosscher aangesloten bij NWI. In onderstaande blog deelt hij zijn ervaringen.

Vertel, hoe ziet het intakeproces eruit? 
Voor je je aan kan sluiten bij NWI is er een zorgvuldige procedure. Hierin komen onder andere de volgende vragen aan bod: ‘Pas ik wel bij NWI? Heb ik voldoende te bieden? Wat is je manier van werken? Hoe kijk je tegen onderwijs aan?’ Maar ook: ‘Is er een goede klik of match?’ Dat is natuurlijk aan beide kanten belangrijk.  

> Meer lezen over het intakeproces? Dat kan! Lees hier de blog die Jasper erover schreef.

Op zoek naar een passende opdracht
Eenmaal aangesloten ga je eigenlijk pas ervaren wat het is om een bij NWI aangesloten interimmer te zijn. Denk aan de regelmatige (gezellige!) bijeenkomsten en intervisiemomenten met collega’s, het zoeken door NWI naar goede en passende opdrachten en de fijne contacten met collega-interimmers. We geven elkaar hulp, ondersteuning en tips. Je bent echt een club die samen staat voor het belangrijkste doel: het beste geven wat je te bieden hebt in het belang van het onderwijs in het Noorden. Dit alles draagt voor mij écht bij aan het NWI-gevoel. 

“Je bent echt een club die samen staat voor het belangrijkste doel: het beste geven wat je te bieden hebt in het belang van het onderwijs in het Noorden.”

De eerste interimopdracht bracht ik zelf in- en onder bij NWI. Na de zomervakantie ben ik begonnen aan een nieuwe interim-opdracht. Deze opdracht heb ik te danken aan het voorbereidende acquisitie- en matchwerk van NWI. Je moet zelf de opdracht ‘binnenhalen’, maar de ondersteuning die je tijdens het selectieproces krijgt is erg zorgvuldig en gedegen.

Opdracht gekregen, en dan?
Als je tijdens je opdracht ergens tegenaan loopt, kan je normaal gesproken gebruikmaken van de bestuurlijke ondersteuning van je opdrachtgever. Daarbovenop is er altijd de ondersteuning van de deskundigheid van de bij NWI aangesloten onderwijskundige, LB’ers, andere specialisten en natuurlijk de collega interim-directeuren. Hoewel ik een zelfstandig ondernemer ben, merk ik op deze manier dat ik toch onderdeel ben van een hecht team met een groot hart voor goed onderwijs. → Meer lezen over Arjan? Lees hier zijn introductie.